Cambiar idioma
agenda
Informe d'Activitats
Irea amb xifres
  • 78  Investigadors   
  • 335  Seminaris IREA
  • 619  Publicacions
  • 249  Documents de treball IREA
Llegir més

Subscriu-te al Newsletter

Roberto Gasquez defensa exitosament la seva tesi doctoral

 
Roberto Gásquez defensa exitosament la seva tesi  doctoral

Data: 19/09/2017

El 6 de setembre de 2017, Roberto Gásquez Mendoza    va defensar la seva tesi doctoral titulada "Relació entre  el futbol  i l'economia en l'àmbit internacional", supervisat  pel Dr. Vicente Royuela Mora i la Dra. Patricia García-Durán Huet.

La comissió del doctorat estava formada per la Dra. Jaume Garcia Villar (Universitat Pompeu Fabra),  el Dr. Plácido Rodríguez Guerrero (Universitat d'Oiedo) i el Dr. Pedro García del Barrio (Universitat Internacional de  Catalunya) que van qualificar  la tesi amb un "Excel·lent" amb la menció de Cum Laude. 

 Aquesta tesi doctoral estudia, des de diferents perspectives, el futbol, un exemple del fenomen de la globalització. La primera aplicació demostra que el futbol es pot considerar un indicador de desenvolupament a escala internacional. El segon proposa un model per identificar i mesurar els factors que determinen el rendiment dels països a través dels seus equips nacionals de futbol. Finalment, examina si la proporció de jugadors estrangers està relacionada amb l'èxit dels clubs de futbol nacionals i mundials.