Cambiar idioma
agenda
Informe d'Activitats
Irea amb xifres
  • 78  Investigadors   
  • 335  Seminaris IREA
  • 619  Publicacions
  • 249  Documents de treball IREA
Llegir més

Subscriu-te al Newsletter

PREMI DE LA SOCIETAT CATALANA D’ECONOMIA

 

 

Juny de 2019: Lluis Bermúdez i Dimitris Karlis van rebre el XII Premi d’Assegurances “Ferran Armengol i Tubau”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bermúdez i Karlis van ser guardonats per la seva contribució al desenvolupament de models de preus que consideren la dependència entre components. El President de l’Institut d’Estudis catalans, el President de la Societat Econòmica Catalana i el CEO de la Mutua de Propietaris van acollir l’acte a la Casa de Convalescència a Barcelona.

Com van mencionar Lluis Bermudez i Dimitris Karlis durant la recepció, la seva és una col·laboració de llarga durada que ha elaborat diversos treballs en les millors revistes acadèmiques del sector. Van explicar amb paraules entenedores que tant els asseguradors com els titulars de les pòlisses haurien de beneficiar-se de tenir en compte la correlació entre l’experiència de sol·licitar dues o més cobertures. Van ser cordialment felicitats per molts col·legues després de l'esdeveniment.

La concessió del premi de les assegurances l’atorga la Societat Catalana d’Economia cada tres anys en  memòria de Ferran Armengol i Tubau. A principis del segle XX, Ferran Armengol i Tubau i Carme Mir eren una família rica a Barcelona i no tenien fills. Van decidir donar el llegat als seus nebots, que van crear la Fundació sense ànim de lucre Armengol-Mir. Lluis i Francesc Bonet i Armengol van decidir que s’havia de dedicar una part del llegat a promoure la investigació i la innovació en el camp de l’assegurança en tots els àmbits: dret, història, matemàtiques i finances. El motiu és que Francesc Bonet va ser un advocat que sempre va treballar al sector de les assegurances. Lluis, que era clergue i rector de Sagrada Família, va orientar la Fundació cap al suport altruista a les persones pobres i a l’educació.

 

 

 

Podeu trobar més informació aquí

 

https://www.lavanguardia.com/seguros/coches/20190528/462535657789/primas-precio-del-seguro-tarificacion.html?facet=amp

https://blogs.iec.cat/sce/premis/premi-ferran-armengol-i-tubau/