Cambiar idioma
agenda
Informe d'Activitats
Irea amb xifres
  • 78  Investigadors   
  • 335  Seminaris IREA
  • 619  Publicacions
  • 249  Documents de treball IREA
Llegir més

Subscriu-te al Newsletter

DAMIÁN TOJEIRO-RIVERO DEFENSA EXITOSAMENT LA SEVA TESI DOCTORAL

 El 13 de setembre de 2019, Damià Tojeiro-Rivero va defensar la seva tesi doctoral titulada "Deslocalització de la R&D i capacitat d'innovació de l'empresa: el paper de les característiques regionals i sectorials de l'empresa", supervisada per la Dra. Rosina Moreno Serrano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Tribunal de Doctorat estava compost pel Dr. José García Quevedo (Universitat de Barcelona), la Dra. Lorena M. D'Agostino (Universitat de Milà-Bicocca) i la Dra. Mercedes Teruel Carrizosa (Universitat Rovira i Virgili), que  van decidir qualificar la tesi doctoral amb  "Excel·lent Cum Laude".

Aquesta tesi doctoral estudia la deslocalització de la R&D i l’acompliment innovador de les empreses, i com els entorns en què s'ubiquen les empreses (regional) i dins dels quals operen (sectorial) poden afectar aquesta relació. El primer capítol empíric, explora el paper de la deslocalització de la R&D en l'èxit comercial de les innovacions radicals de producte, fent especial atenció al tipus d'agents tecnològics, així com a la fase del cicle econòmic. En el segon capítol empíric, planteja la hipòtesi de que la transformació de les activitats de creació de xarxes de les empreses en innovació pot variar segons l'entorn regional en què es troba l'empresa. Finalment, l'últim capítol empíric argumenta que la deslocalització de la R&D no és només una decisió de l'empresa com s'indica en la literatura anterior, sinó que també té un component important a nivell industrial, que assenyala un benefici social de la deslocalització de la R&D per a determinats sectors.