Cambiar idioma
agenda
Informe d'Activitats
Irea amb xifres
  • 78  Investigadors   
  • 335  Seminaris IREA
  • 619  Publicacions
  • 249  Documents de treball IREA
Llegir més

Subscriu-te al Newsletter

BIG DATA FOR ECONOMICS TO BE ADDRESSED BY PROF. ARTHUR CHARPENTIER AT 2018 SUMMER SCHOOL

BIG DATA FOR ECONOMICS TO BE ADDRESSED BY PROF. ARTHUR CHARPENTIER
AT 2018 SUMMER SCHOOL
 
 

L’edició del 2018 de la UB School of Economics Summer School plantejarà els problemes del Big Data des de la perspectiva de l’economia. La tria del tema d’aquest any reflexa el gran efecte que la revolució de les dades està tenint sobre la investigació en economia. Els participants analitzaran perquè es important el Big Data a l’economia aplicada i aprendran varies tècniques de computació relacionades amb el tema. El professor de la University of Rennes 1, Arthur Charpentier serà el principal instructor del programa, que tindrà lloc a Barcelona del dilluns 2 fins al divendres 6 de juliol de 2018.

El termini per a les sol·licituds per unir-se al 2018 Summer School class és fins el 17 de juny de 2018. No obstant, els estudiants de màster i doctorats que sol·licitin una de les cinc beques que cobreixen les taxes han d’enviar la seva sol·licitud  abans del 31 de maig del 2018. Els estudiants de postgrau i els acabats de graduar també poden beneficiar-se d’una tarifa reduïda pels estudiants.  Es recomana fer la inscripció el més aviat possible ja que les places són limitades.

El curs és útil per tots els economistes, que ara veuen com la disponibilitat de les dades al sector administratiu i privat a gran escala del sector qüestiona la manera en la que han realitzat anàlisis empíric. Avui en dia, cap economista pot evitar adquirir coneixement bàsic de mètodes estadístics per a grans dades que han estat desenvolupades pels camps veïns i que probablement substitueixen la majoria de les tècniques economètriques clàssiques. El Big Data pot afectar els tipus de preguntes que plantegen els economistes, ja que permet centrar-se més en la variació de la població i en l'anàlisi d'un ventall més ampli d'activitats econòmiques i interaccions.  

Arthur Charpentier és doctor en Matemàtiques Aplicades de KU Leuven. Imparteix Modelització Predictiva, Ciències Actuarials i Assegurances, Matemàtiques Financeres, Xarxes i Algorismes, Estadística i Econometria a la University of Rennes 1, on és professor titular. Els seus interessos de recerca inclouen Risc i Assegurances, Estadística i Aprenentatge Automàtic, Economia Matemàtica, Modelització Climàtica. També dirigeix el blog Freakonometrics. Fes un cop d'ull per obtenir una idea del que podries aprendre en aquest curs!

L'Escola d'Estiu de la Facultat d'Economia de la UB reuneix al voltant de 25 participants de diferents procedències i institucions de tot el món. L'any passat, el percentatge d'estudiants estrangers era del 90%. Els participants provenien d'institucions com la Universitat de St. Gallen, la Universitat Goethe de Frankfurt, el Politècnic de Milano i la Universitat d'Estocolm. Amb més del 90% dels alumnes molt satisfets, el nostre programa d'Escola d'Estiu és la millor opció si esteu considerant un curs d'estiu en Economia!

Més informació: [+]